steag Romania   steag UK
logo La Conac Horezu
Facebook  Twitter  Youtube
Atelier Paine cu maia
ATELIER PAINE
PATRUNDE TAINELE DE PLAMADIRE A PAINII

Oferta Speciala Atelier Paine cu maia

Ne face placere sa va anuntam ca La Conac – Horezu organizeaza pe data de 27 Septembrie un Atelier de paine cu maia. Intr-o atmosfera relaxata, in comuniune cu natura si inconjurati de oameni cu acelasi interes si pasiune pentru paine, vom patrunde in tainele stravechi de plamadire a acestui aliment de toate zilele.

atelier paine cu maia

Ce este maiaua?

Maiaua este un amestec de faina si apa care fermenteaza indelung cu ajutorul unor bacterii care consuma zahar si formeaza dioxid de carbon. Rezultatul este o combinatie de drojdii naturale care cresc de 3-4 ori mai lent decat drojdia de bere folosita in fabricarea industriala de paine. Asta da aluatului destul timp sa capete un gust inegalabil. Odata crescuta, maiaua se foloseste in locul drojdiei de bere si se amesteca cu faina, apa si sare. Asa incepe procesul de productie a painii.


Care sunt beneficiile painii cu maia?

  • ajută la repopularea tractului intestinal cu bacterii bune, îmbunătățind astfel digestia și spre deosebire de drojdia comercială, maiaua nu favorizează dezvoltarea candidei în organism;
  • are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie și este astfel o alegere mai bună pentru persoanele diabetic;
  • prin fermentația cu maia, proteinele din gluten sunt dezactivate aproape total;
  • maiaua neutralizează acidul fitic din cereale (care este responsabil de blocarea asimilarii mineralelor in organism), astfel minerale precum fierul, zincul și magneziul din cerealele integrale sunt mai ușor asimilate și deci pâinea este mult mai nutritivă;
  • nu in ultimul rand, painea cu maia este deosebit de gustoasa, si daca ai apucat s-o mananci, cu greu te mai poti intoarce la painea facuta cu drojdie.

Cand are loc atelierul de paine cu maia?

Atelierul va incepe la ora 14:00 si se va incheia in jurul orei 20:30 ; pe parcursul atelierului participantii vor primi cafea, apa si suc de mere natural, din partea casei .

La sfarsitul Atelierului participantii:

  • vor avea toate cunostintele necesare ca sa faca paine cu maia la ei acasa;
  • vor primi: o portie de maia, un suport de curs si un banneton (cos de dospire)

Atelier de Paine cu maia - La Conac:

Taxa participare
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   70 lei / pers
Numar maxim participanti
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   8 persoane

Va asteptam cu drag!

REZERVA ACUM!

Camerele noastre sunt calde si primitoare - pentru ca oaspetii nostri sa simta ca se afla intr-un loc special, din toate punctele de vedere!
camere La Conac

Pentru diverse alte ocazii sau sarbatori, va rugam sa consultati oferta noastra de oferte speciale.

1 Decembrie Horezu
SA SARBATORIM ZIUA NATIONALA A ROMANIEI IMPREUNA! »»»
Craciun Horezu
SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI CU ZAPADA SI COZONAC »»»
Revelion Horezu
VA ASTEPTAM SA SARBATORIM IMPREUNA TRECEREA IN NOUL AN! »»»
0723.647.071
sau faceti acum o
REZERVARE