steag Romania   steag UK
logo La Conac Horezu
Facebook  Twitter  Youtube
ceramica Horezu olarit Horezu vase ceramica Horezu

Ceramica de Horezu

Ceramica, o ocupatie traditionala milenara, a fost si va fi o activitate prospera īn multe zone din Romania.

Din cele mai vechi timpuri, žaranii au adoptat ceramica ca o activitate complementara. Pas cu pas, taranii cei mai talentaži s-au specializat īn arta ceramicii si au reusit sa se impuna prin aceasta abilitate, care a fost transmisa din generatie īn generatie.

"Ceramica de Horezu" a devenit un brand cu mult timp īn urma. Centrul ceramic Horezu a fost si continua sa fie un adevarat lider al creatiei populare de ceramica romaneasca.

Satul Olari din comuna Horezu a fost īntotdeauna recunoscut ca un centru specializat īn ceramica. Olarii din Horezu au realizat la inceputuri ceramica in mod regulat, in ideea ca o vor vinde la targurile organizate īn apropierea localitatii lor sau le-ar da la carutasi care le-ar vinde īn alte sate. De obicei, comertul a fost facut īn aer liber (mai multe obiecte de ceramica īn schimb pentru porumb, pasari sau diverse animale).

Notiunea de "vase obisnuite" vine de la faptul ca aceste vase au fost folosite īn utilizare de zi cu zi. Ulterior, utilizarea lor se limiteaza numai la ritualuri, asa cum acestea au fost folosite pentru pomeni sau pentru sambata īnainte de Rusalii (Mosi). Vasele nu au fost decorate, dar au avut doar cateva pete de culoare pe ele. Vasele folosite pentru consum au trebuit sa fie bune si usor de utilizat, pentru a fi rezistente si igienice, de asemenea.

La Conac Horezu va ofera posibilitatea de a vizita atelierele de olarit pentru a vedea cum lucreaza olarii din Horezu iar la noi puteti achizitiona ceramica de Horezu, produse mestesugite de acestia cu har si sudoare, pentru care sunt recunsocuti chiar la nivel international!
Noiembrie Horezu
VACANTA CELOR MICI INTR-UN LOC SPECIAL! »»»
Revelion Horezu
VA ASTEPTAM SA SARBATORIM IMPREUNA TRECEREA IN NOUL AN! »»»
Craciun Horezu
SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI CU ZAPADA SI COZONAC »»»
0723.647.071
sau faceti acum o
REZERVARE